Suprasel jodeeritud sool
- Puhas jodeeritud vaakumsool (naatriumkloriidi sisaldus 99,9%)
- Eriti sobilik leivatoodete tekstuuri ja maitse tõstmiseks
- Allergeenide ja GMO-vaba
Saadaval:
- 13 ppm
- 25 ppm
- 35 ppm
Joodi lisatakse soolale, sest see on ideaalne joodi kandja. Joodeeritud sool aitab ära hoida struuma teket.
Globaalse ökoloogilise saastatuse tagajärjel on tänaseks üles kerkinud joodipuuduse probleem väga paljudes riikides. Umbes 1 miljard inimest üle maailma kannatab joodi puuduse all. Organismile vajalikku joodikogust on kõige täpsemalt võimalik doseerida koos soolaga. Soola jodeerimine on suhteliselt odav ja mugav. Maailma Tervise Organisatsioon (WHO) soovitab jodeeritud soola kasutada kõigis tööstuslikult, põllumajanduslikult ning toitlustamise ja kodumajapidamise käigus valmistatavate toiduainete tegemisel. Vältida võiks seda soola aga hoidistamisel, kus ta võib anda kõrvalmaitseid ja vallandada ootamatuid keemilisi protsesse.
Jodeeritud soola lisatakse valmis roale, mitte alles mulisevasse keedupotti. Sest kõrgel kuumusel joodi ioonid neutraliseeruvad ja mingit kasu organismile ei too.
Saadaval pakendites:
- 25kg
- BigBag
Spetsifikatsioon: